• 0268 274 190
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boldog iskola vagyunk

A Zajzoni Rab István Középiskola 2016-ban pályázta meg és 2017-ben nyert el a Boldog iskola címet. Egy év elteltével sikerült elnyerni az Örökös Boldog iskola címet, amely megtartásáért minden évben meg kell valósítani a programban meghatározott és kitűzött célokat, tevékenységeket. Így az iskola évente a kivitelezett programoknak köszönhetően megőrzi az Örökös Boldog iskola címet.

A ma is működő program keretein belül pedagógusaink személyiség- és készségfejlesztő tevékenységeket szerveznek a gyerekeknek. A magyarországi Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogságóra programhoz csatlakozva olyan órákon vehetnek részt a zajzonis gyerekek, amelyek segítik és támogatják őket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, fejlesztik érzelmi intelligenciájukat, szociális készségüket, illetve hozzájárulnak lelki egészségük megőrzéséhez.

A program a tanév minden hónapjában különböző témákat jár körül, mint például: hála és optimizmus gyakorlása, kapcsolatok ápolása, boldogító jócselekedetek, célok kitűzése és elérése, megküzdési stratégiák, apró örömök élvezete, megbocsátás, testmozgás, fenntartó boldogság.

A kezdetekről

Benedek-Káplár Ildikó tanítónő, a program módszertani felelőse

Talán így kezdődött el minden. Egy boldogságsarok elkészítésével, ahová iskolánk tanulói kedvük szerint feltüntethették mindazt, ami boldoggá teszi őket. Ezzel indultunk el a pályázaton. Ádám Hajnalka, Benedek-Káplár Ildikó, Csáka Mária, Gödri-Oláh Enikő, Lazsádi Erika, Szegedi Erika, Reman Zippenfenig Erika és Székely Edit kolléganők havonta a boldogságóra gyakorlásával foglalkoztak.

A pályázatban kiírt feladatokat a Jobb Veled a Világ Alapítvány honlapjára kellett feltüntetni meghatározott idő alatt. Három hónapig bírálták a tevékenységünket, míg egy decemberi napon értesítettek, hogy megnyertük a Boldog Iskola címet, valamint a könyvcsomagot és Szentgyörgyön, Bagdi Bella, az alapítvány elnökétől vehetjük át.

Nagyon örvendtünk a hírnek, különösen, mikor az átadó ünnepségen azt is észrevettük, hogy Brassó megye egyedüli iskolájaként lehettünk jelen.

© 2023 Zajzoni Rab István Középiskola | Minden jog fenntartva.