Sakk az Iskolában

Sakk az Iskolában!

A Garry Kasparov Alapítvány kezdeményezésére az Európai Unió parlamentje, 2009-ben ajánlást fogadott el, mely a sakk bevezetését javasolja a tagállamok oktatási rendszerébe.

A Sakk, oktatásban való szerepét a következő képen indokolják az Unió szakemberei:

“a sakk révén, bármely életkorban fejleszthető a gyermekek koncentrációs készsége, türelme és kitartása, valamint előmozdítható a kreativitás, az intuíció, az emlékezőképesség, valamint az analitikus és döntéshozatal készsége; mivel a sakk emellett eltökéltségre, motivációra és sportszerűségre nevel.”

A „Sakk az Iskolában projekt”, a Via Barcensis Egyesület szervezésében, próbálja szolgálni ezt az európai oktatásra vonatkozó ajánlást. Az egyesület biztosítja a megfelelő akkreditációval rendelkező oktatót illetve egy korszerű informatizált oktatás technikai hátterét. A Zajzoni Rab István Líceum elemi tagozatán tanuló diákok, összesen 38 gyermek számára szervezte meg a képzést, mely alatt elsajátíthatják az alapvető fogalmakat és beléphetnek a sakk titokzatos világába.

Az iskolai év végén a résztvevők számára egy sakkverseny lehetőségét is mérlegeljük, minden résztvevő Oklevelet kap mely igazolja a képzésen való részvételt és az alapfogalmak elsajátítását a sakk diszciplínájában.

Antal A. László

9 - 195.369.25.1