• 0268 274 190
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Szeretettel várunk a 9. osztályba! 2023

Mit jelent számunkra ez az iskola?

Információk

Iskolánk lehetőséget nyújt nemcsak a helybeli magyar gyermekeknek, hanem a környékbelieknek (Tatrang, Zajzon, Pürkerec, Keresztvár, Apáca, Ürmös, Barcaújfalu, Bodola, Krizba, Brassó) is az anyenyelven való tanuláshoz, az ingyenes bentlakáshoz és ösztöndíjakhoz
 • Óvoda: két napköziotthonos csoport (8 órás) és egy normál programú (4 órás) óvodai csoport.
 • Elemi és gimnáziumi oktatás külön épületben – előkészítő, I–VIII. osztályok.
 • Középiskolai oktatás a főépületben: természettudományok szak, reál profil – IX–XII. osztály.

A IX. osztályról

Intézményünkben egy IX. osztály indul természettudomány szakkal (reál profil). A következő tantárgyak ismereteit sajátíthatják el a diákok: román, magyar, angol, német, matek, fizika, biológia, kémia, történelem, földrajz, logika, vallás, zene, művészeti nevelés – rajz, testnevelés, informatika, TIC - számítógépkezelés
Image

Diákjaink mondták

Miért több, mint iskola?

Személyesen ismerjük egymást, igazi közösséget alkotunk, mindenki megtalálja a helyét, ahol te is elfogadásra és barátokra találsz.

A kis osztálylétszám szorosabb összetartást, közvetlenebb hangulatot, nagyobb odafigyelést biztosít.

Ösztöndíjat biztosítunk, ha kertrendészet, marketing vagy informatika szakon szeretnéd folytatni egyetemi tanulmányaidat.

Parkosított kert, tágas zöld udvar, egy kellemes, természetközeli környezet vár.

Csatlakozhatsz a diáktanácshoz, ahol kreatív ötleteiddel hozzájárulhatsz az évi mozgóverseny vagy más rendezvény szervezéséhez.

A szentgyörgyi és a brassói színház előadásaira ingyenes bérlet.

Diáktanács: összetartó, lelkes csapat

Iskolánk diáktanácsa a diákok jogainak védelme és kikapcsolódása érdekében jött létre. A diákoknak szervez foglalkozásokat, rendezvényeket:
 • bulikat
 • játékesteket
 • filmestéket
 • számháborúkat
 • Március 15-4falu mozgóversenyt
 • Október 23-4falu mozgóversenyt
 • szánkóversenyt
 • mikulásozást
 • különböző világnapok megünneplését
Diáktanácsunkról azt is kell tudni, hogy egy összetartó, lelkes csapat, amely a diákság mellett áll.
Több évi aktív részvétel után már a tagok lelkéhez nő a ZRIK DT és második családnak tekintik, hiszen ami itt történik, azt szeretet és buzgóság jellemez.
Image

Amiért az OTT-HON-OD lehet: ingyenes diákotthon

Az iskolától gyalog 15 percre, 2 buszmegálló távolságra korszerűsített épület várja a magyarul tanulni vágyókat.

Az épület belső udvarral, zöldövezettel, könyvtárral és számítógépekkel berendezett közösségi teremmel, jól felszerelt hálószobákkal, konyhával, fürdőszobákkal rendelkezik.

A szobák tágasak és kényelmesek. A fiúk és lányok külön épületrészben laknak, minden szobának külön fürdőszobája van, a szobában emeletes ágyak, szekrények és asztalok vannak székekkel.

Mindkét részen külön mosógépet használhatnak a bentlakók. Közös tanulóterem és konyha áll rendelkezésükre, ahol elektromos sütő és sütőlap, hűtők, mikrohullámú sütő és több más eszköz is található.

A Gillich Fülöp Evangélikus Diákotthont a négyfalusi Via Barcensis Egyesület működteti, illetve a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően tudnak ingyenes szolgáltatást nyújtani.

Cím: Brassói út 245. szám, Négyfalu (Bulevardul Brașovului nr. 245, Săcele)
 

Iskolabemutató kiadvány

A Zajzoni Rab István Középiskola az OTT-HON-UNK, így készítettünk egy bemutató kiadványt iskolánkról, hogy megmutassuk, miért is gondoljuk így. Itt megtudhatja, hogy mivel várjuk jövőbeli diákjainkat, hogy milyen értékek szerint tanítjuk és neveljük gyermekeinket, hogy miért érezzük úgy, hogy a ZRIK több, mint iskola. 

Szeretettel várunk a 9. osztályba!

© 2023 Zajzoni Rab István Középiskola | Minden jog fenntartva.